Υπογραφή Σύμβασης και Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της ΑνΑΔ και της Ερευνητικής Μονάδας ΦΩΣ του Πανεπιστημίου Κύπρου
  • SHOW ON EXTRANET
  • Not Featured
  • Angelos Efstathiou
  • Angelos Efstathiou
  • Enter promotion name

Νέα / Ανακοινώσεις

Υπογραφή Σύμβασης και Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της ΑνΑΔ και της Ερευνητικής Μονάδας ΦΩΣ του Πανεπιστημίου Κύπρου  

                                                       

Δωρεάν προγράμματα κατάρτισης για 2.000 άτομα για απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων που σχετίζονται με την πράσινη οικονομία.

 

Στις 12 Οκτωβρίου 2023 υπογράφηκε Σύμβαση και Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (ΑνΑΔ) και της Ερευνητικής Μονάδας Ενεργειακής Αειφορίας ΦΩΣ του Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο μετεξελίσσεται σε Κέντρο Αριστείας PHAETHON (ΦΑΕΘΩΝ), με σκοπό την οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης για απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων που σχετίζονται με την πράσινη οικονομία.  Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο κύριος Γιάννης Μουρουζίδης, Γενικός Διευθυντής της ΑνΑΔ και ο Καθηγητής Γεώργιος Η. Γεωργίου, Υπεύθυνος Εργαστηρίου Φωτοβολταϊκής Τεχνολογίας, Ερευνητική Μονάδα Ενεργειακής Αειφορίας ΦΩΣ του Πανεπιστημίου Κύπρου.  Τη Σύμβαση υπέγραψαν ο κύριος Γιάννης Μουρουζίδης, Γενικός Διευθυντής της ΑνΑΔ και ο κύριος Μενέλαος Μενελάου, Αναπληρωτής Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η υπογραφείσα Σύμβαση προνοεί την υλοποίηση 148 προγραμμάτων κατάρτισης για την κατάρτιση 2.000 περίπου ατόμων με εκτιμώμενη δαπάνη €722.160.  Το θεματολόγιο των προγραμμάτων κατάρτισης εστιάζεται σε διάφορους θεματικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των φωτοβολταϊκών συστημάτων, του έξυπνου δικτύου και των σύγχρονων τεχνολογιών, της ηλεκτροκίνησης, των ανερχόμενων τεχνολογιών και των έξυπνων πράσινων πόλεων.  Τα προγράμματα κατάρτισης προσφέρονται δωρεάν και δικαιούχοι συμμετοχής σε αυτά είναι απασχολούμενοι στον ιδιωτικό, δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αυτοαπασχολούμενοι και άνεργοι.

Η ΑνΑΔ υλοποιεί το έργο «Προγράμματα κατάρτισης για απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων που σχετίζονται με την πράσινη οικονομία» στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου (2021-2026).  Το έργο χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου.

Γενικός Διευθυντής ΑνΑΔ και Αναπληρωτής Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Γενικός Διευθυντής, ΑνΑΔ και Καθηγητής Γεωργίου, ΦΩΣ

 

16 Οκτωβρίου 2023