Αξιολόγηση Επιδράσεων του ΣΤΑΠ για Απόκτηση Εργασιακής Πείρας σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς (2013) (Ιανουάριος 2015)
  • wcmadmin
  • wcmadmin
  • Καταχώρηση ονόματος ενέργειας προώθησης

Μελέτες Αξιολόγησης των Επιδράσεων της ΑνΑΔ στην Κυπριακή Οικονομία

Αξιολόγηση Επιδράσεων του ΣΤΑΠ για Απόκτηση Εργασιακής Πείρας σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς (2013) (Ιανουάριος 2015)  

Ως απόρροια της στρατηγικής επιδίωξης για απολογισμό, λογοδοσία και διαφάνεια αναφορικά με τη δραστηριοποίηση και τις παρεμβάσεις της, η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (ΑνΑΔ) έχει αναπτύξει ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα για Αξιολόγηση των Επιδράσεων της στην κυπριακή οικονομία.  Το Σύστημα αυτό αποτελεί το βασικότερο εργαλείο στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας της ΑνΑΔ για τεκμηρίωση της συμβολής της καθώς και αποτίμηση της επίδρασης των παρεμβάσεων της στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και στα συμμετέχοντα άτομα.

Στο Σύστημα αυτό, στο πλαίσιο του οποίου διενεργήθηκαν ήδη αρκετές έρευνες/μελέτες αξιολόγησης των επιδράσεων της ΑνΑΔ, εντάσσεται και η παρούσα μελέτη αξιολόγησης των επιδράσεων του Σχεδίου Τοποθέτησης Άνεργων Νέων Πτυχιούχων για Απόκτηση Εργασιακής Πείρας σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς (2013).  Βασική επιδίωξη της μελέτης είναι η αξιολόγηση των επιδράσεων στα επωφελούμενα άτομα από τη συμμετοχή τους στο Σχέδιο μέσα στην περίοδο 2013 - 2014.  

Το Σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή τον Απρίλιο 2013 από την ΑνΑΔ, σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με στόχο τη συμβολή στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στην απασχόληση και την ανεργία στην Κύπρο.  Το Σχέδιο στόχευε στη βελτίωση της απασχολησιμότητας άνεργων νέων πτυχιούχων με την παράλληλη παροχή δυνατότητας σε επιχειρήσεις/οργανισμούς να αξιοποιήσουν προσοντούχο δυναμικό.  

Η διάθεση σημαντικών ανθρώπινων και οικονομικών πόρων για το Σχέδιο αλλά και η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση καθιστούν απαραίτητη την αξιολόγηση του με σκοπό την αντικειμενική εκτίμηση των επιπτώσεων του καθώς και της συμβολής του στην απάμβλυνση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, ώστε να προωθηθούν ενέργειες βελτίωσης, εμπλουτισμού και αναβάθμισης παρόμοιων Σχεδίων στο μέλλον.

Σχετικά Έγγραφα

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πρόσωπα για επικοινωνία:

Κωνσταντίνα Κυριάκου Λιβέρη

Τηλέφωνο:

22390353,22515000

Τηλεομοιότυπο:

22428522