Αξιοποίηση Σύγχρονων Μεθόδων και Τεχνολογιών Κατάρτισης στην Κύπρο στο Κατώφλι του 21ου Αιώνα (Αύγουστος 2001)
ActionsΑξιοποίηση Σύγχρονων Μεθόδων και Τεχνολογιών Κατάρτισης στην Κύπρο στο Κατώφλι του 21ου Αιώνα (Αύγουστος 2001)
Η ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων κατά τη διαδικασία εφαρμογής της κατάρτισης θεωρείται πλέον επιβεβλημένη λόγω των συνεχόμενων και ταυτόχρονα ραγδαίων εξελίξεων που παρατηρούνται σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα ανά το παγκόσμιο.
Η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού εντοπίζοντας την τεράστια σημασία που οι σύγχρονες μέθοδοι και τεχνολογίες κατάρτισης μπορούν να διαδραματίσουν στην κατάρτιση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού αποφάσισε να προχωρήσει στην εξέταση της δυνατότητας και της χρησιμότητας εισαγωγής και αξιοποίησης τους στην Κύπρο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε να επιδεικνύει ιδιαίτερη σημασία για τις νέες τεχνολογίες εκπαίδευσης και κατάρτισης εδώ και αρκετό καιρό. Αναγνωρίζοντας τις απεριόριστες δυνατότητες που είναι σε θέση να προσφέρουν αποφάσισε να υιοθετήσει συγκεκριμένη πολιτική για αυτό το θέμα. Κύριοι άξονες της πολιτικής αυτής είναι η υποστήριξη της παραγωγής, διάδοσης και αξιοποίησης των νέων αυτών τεχνολογιών στους τομείς της εκπαίδευσης και κατάρτισης με σκοπό να βοηθήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταστεί η πιο ανταγωνιστική και δυναμική οικονομία της γνώσης στον κόσμο.
Βασική επιδίωξη της μελέτης είναι να συμβάλει στη βελτίωση τόσο της ποιότητας όσο και της αποτελεσματικότητας της κατάρτισης που προσφέρεται σήμερα από τα ιδρύματα/οργανισμούς κατάρτισης και τις επιχειρήσεις. Αναμένεται ότι τα συμπεράσματα που απορρέουν από τη μελέτη καθώς επίσης και οι σχετικές εισηγήσεις οι οποίες διατυπώνονται θα αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό από όλους τους ενδιαφερομένους.