Διαχρονικές Τάσεις Δεικτών Ανθρώπινου Δυναμικού στην Κύπρο 2015-2021 (Νοέμβριος 2022)
  • Angelos Efstathiou
  • Angelos Efstathiou
  • Καταχώρηση ονόματος ενέργειας προώθησης

Τάσεις και Προβλέψεις Αναγκών Απασχόλησης και Κατάρτισης

Διαχρονικές Τάσεις Δεικτών Ανθρώπινου Δυναμικού στην Κύπρο 2015-2021 (Νοέμβριος 2022)  

Η συγκριτική ανάλυση των διαχρονικών τάσεων των δεικτών ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί σημαντικό εργαλείο στην παρακολούθηση της προσπάθειας κάθε κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επίτευξη των εθνικών στόχων. Κεντρικοί στόχοι αποτελούν η αύξηση του ποσοστού απασχόλησης, η βελτίωση της προσαρμοστικότητας του ανθρώπινου δυναμικού και των επιχειρήσεων στο ολοένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον και οι περισσότερες και καλύτερες επενδύσεις στον τομέα της εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Οι στόχοι αυτοί καταλαμβάνουν εξέχουσα θέση και στο εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας 2021-2026, «Κύπρος - το αύριο», το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας της οικονομίας και του δυναμικού της χώρας για οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βιώσιμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και ευημερία.

Η παρακολούθηση των διαχρονικών τάσεων των δεικτών ανθρώπινου δυναμικού, έχει μεγάλη σημασία αφού υποστηρίζει τη λήψη κατάλληλων αποφάσεων πολιτικής καθώς και διορθωτικών μέτρων. Η ΑνΑΔ, αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία της στα θέματα του ανθρώπινου δυναμικού και της αγοράς εργασίας και στο πλαίσιο του ρόλου και της αποστολής της, καθιέρωσε τη συνεχή παρακολούθηση των διαχρονικών τάσεων των δεικτών ανθρώπινου δυναμικού στην Κύπρο. Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε στην εκπόνηση της παρούσας μελέτης.

Ο βασικός σκοπός της μελέτης είναι η ολοκληρωμένη ανάλυση και εξέταση των διαχρονικών τάσεων που διαμορφώνονται αναφορικά με τους δείκτες ανθρώπινου δυναμικού στην Κύπρο κατά την περίοδο 2015-2021.

Η μελέτη περιέχει χρήσιμα στοιχεία και πληροφορίες, τα οποία θα συμβάλουν στη διαμόρφωση ολοκληρωμένης, διαχρονικής και έγκυρης εικόνας για την αγορά εργασίας με επικέντρωση στο ανθρώπινο δυναμικό. Προσδοκάται ότι οι διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα της μελέτης θα αξιοποιηθούν κατάλληλα από τους εμπλεκόμενους φορείς, ιδιαίτερα αυτή τη χρονική περίοδο που η οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά προκλήσεων, όπως η συνεχιζόμενη πανδημία της νόσου COVID-19 και η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

 

9 Δεκεμβρίου 2022

 

Σχετικά Έγγραφα

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Άτομα για επικοινωνία:

Κωνσταντίνος Παναγιώτου
Αναστασία Αποστόλου

Τηλέφωνα:

22390375
22390380

Τηλεoμοιότυπο:

22428522

Ηλ. Ταχυδρομείο:

[email protected]
[email protected]